Om Råd om bokföring

Att driva företag är både spännande och skrämmande

Allt måste göras och det är oftast du som måste göra det själv.

  • Du måste skaffa nya kunder som du sedan måste vårda.
  • Du måste leverera en bra produkt med bra kundservice.
  • Och du måste samtidigt hantera all administration.
  • Bokföring är inte det minsta av dessa administrativa problem.

Därför startar jag Råd om bokföring

Jag vill bygga en plats där du kan hitta allt du behöver för att kunna sköta ditt företags bokföring och ekonomisk planering på ett smidigt sätt. Så du har tid att göra det du verkligen vill göra – bygga och utveckla ditt företag.

Under dessa första månader kommer utbudet av råd och artiklar att utökas varje vecka.

Här kommer du att hitta information om:

  • Vilken nytta bokföring ger dig – ja, det är bra för dig!
  • De lagliga kraven – och hur du möter dem.
  • Hur du kan effektivisera din bokföring – det behöver inte ta all din tid.
  • Hur du bokför de vanligaste transaktioner – och du kommer aldrig att glömma om en transaktion ska bokföras i debet eller kredit igen!

Vem är jag?

Jag heter Teresa och är född och uppväxt i England. Sedan jag kom till Sverige under sommaren 1999 har jag startat eller varit delaktig i starten av 5 enskilda firmor, 2 aktiebolag och 1 ekonomisk förening.

Det jag har lärt mig av detta är att jag älskar bokföring.

Därför har jag lagt ner företagandet och arbetar istället hos Idé- och KunskapsCentrum, Kronobergs Handikapp­service­organisation. Här hjälper vi funktionsrätts­föreningar och andra ideella föreningar med deras bokföring och bokslut.

Nu vill jag dela med mig av mina kunskaper till flera. Jag vill visa nyföretagande att deras bokföring behöver inte vara skrämmande. Ärligt talat, under ditt företags första åren kommer du att bokföra samma 5-6 transaktioner om och om igen. Och du behöver faktiskt inte veta mer!

Kom igång nu!

För att du ska kunna komma igång med din bokföring direkt har jag skapat en gratis bokföringskurs på YouTube. Kursen innehåller allt du behöver för att kunna registrera dina första affärs­händelser.